کاربرد دی اریتور در سیستم بخار

به منظور جداسازی و حذف گازهای خورنده در آب تغذیه ورودی به بویلر یک سیستم باز گرمایشی با نام دی‌اریتور در سیکل تولید نیرو جای می‌گیرد.
دی اریتور بر اساس انتقال حرارت به آب تغذیه بویلر و افزایش دمای آب تا نقطه اشباع جهت کاهش حلالیت پذیری گازهای موجود در آب تغذیه عمل می‌کند.
اکسیژن،دی اکسیدکربن و آمونیاک از جمله این گازها می‌باشند که در دماهای بالا قابلیت خورندگی را ایجاد می‌کند.از آنجا که دمای بخار در برخی فرآیندها به بیش از 300 درجه می رسد،
حذف این گازها باید در بالا ترین نرخ ممکن انجام می گیرد. آب تغذیه از طریق پمپ کندانس به داخل محفظه ای که حاوی بخار است اسپری می‌شود.
هدف از این عمل افزایش سطح موثر در قطرات آب و جذب انرژی گرمایی بیشتر است.
در مرحله بعد جریان آب با عبور از روی یک دسته سینی به شکل ورقه در آمده و گاز های موجود در آب جدا شده و به اتمسفر ونت می‌شوند.
محل ایده‌آل قرارگرفتن دی اریتور در یک سایت باید بالاترین نقطه از نظر ارتفاع باشد تا بیشترین نیروی مکش برای پمپ تغذیه را ایجاد کند.
این ارتفاع در یک نیروگاه سیکل ترکیبی می تواند به 0 متر و در یک نیروگاه سوخت فسیلی به 50 متر برسد.
با قرار دادن دی اریتور در بالاترین ارتفاع ممکن در سایت نیاز به به استفاده از تجهیز بوستر پمپ در تعامل با پمپ تغذیه بویلر از بین می رود.
جهت حصول اطمینان از ترکیب آب و بخار و حذف گاز های خورنده، میزان گذر جریان آب باید به دقت کنترل و بررسی گردد.
در زمان راه‌اندازی اولیه (start up) پمپ گندانس در فشار بالا و حداقل جریان با حداقل فشار پایین دست عمل می‌کند؛این امر ناشی از عدم وجود فشار داخل دی‌اریتور است.
افت فشار با بالاترین مقدار در شیرهای کنترل نیز از پیامدهای عدم وجود فشار در داخل دی اریتور است.به محض افزایش فشار در سیستم فشار پمپ تغییر کرده و بنابراین فشار ورودی به شیر کنترل خواهد یافت که این به معنی کاهش افت فشار در دو سر شیر کنترل می‌باشد.از آنجا که فشار ورودی در شیر بین 13 تا 43 بار تغیر می‌کند و شیر کنترل باید قابلیت تحمل افت فشار 100% را داشته باشد، بنابراین احتمال پدیده کاویتاسیون وجود دارد.
پیدایش و فروریختگی حباب های گاز در جریان سیال منجر به از بین رفتن اجزای شیر های کنترل و لوله های مجاور می‌گردد.
با افزایش حجم بار در سیستم،فشار خروجی در سراسر سیستم بین 3 تا 30 بار افزایش پیدا خواهد کرد که در طی این حالت پدیده کاویتاسیون اتفاق نمی افتد و میزان زیادی از جریان مورد نیاز می‌باشد.
استفاده از شیر کنترل مناسب از تمامی جهات از قبیل انتخاب صحیح تریم(trim) ، بدنه و کیفیت بالا حائز اهمیت می باشد. استفاده از انواع خاصی از تریم ها با ایجاد کاهش افت فشار در چند مرحله
باعث جلوگیری از وقوع کاویتاسیون و لرزش های بعدی و از بین رفتن شیر خواهد شد.
از جمله خواص این تریم ها
تغییر حالت عملکرد آن از حالت ضد کاویتاسیون (anti cavitation) به کنترل جریان (flow control)در شرایط کاهش افت فشار و افزایش جریان مصرفی می‌باشد.
در نظر گرفتن و انتخاب گزینه shutoffاز دیگر موارد موثر در حفظ شیر کنترل در زمان بسته بودن شیر و عملکرد پمپ کندانس است.
این فاکتور به حفظ آب تصفیه شده و نهایی نیز کمک می‌کند. در صورت نشتی شیر، تغییر در سطح آب دی اریتور رخ می‌دهد که این امر منجر به سر ریز شدن آب تصفیه شده و از بین رفتن آن می شود و
نتیجتا اتلاف هزینه را در بر خواهد داشت.
 
 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *